KONYAALTI Belediyesi 'Engelsiz Hayat' projesi



KONYAALTI Belediyesi 'Engelsiz Hayat' projesiyle Konyaaltı sınırlarındaki engelli bireyleri, engelsiz ulaşım aracıyla sağlık kuruluşlarına nakillerini sağlayarak, sağlık hizmetlerinden daha rahat faydalanmasını sağlıyor.

Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM) bünyesinde hizmet veren 'Engelsiz Ulaşım Aracı', engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırıyor. Engelli bireyler, Konyaaltı Belediyesi'nin engelliler için tasarlanan aracıyla, hastanelere nakilleri sağlanıyor. Belediyenin sağlık personeli eşliğinde evlerinden alınan engelli bireyler, tedavi gördükleri hastaneye götürülüyor, tedavileri bittikten sonra tekrar evlerine bırakılıyor. Engelli vatandaşlar bu hizmetle tedavilerini daha rahat bir şekilde yerine getirebiliyor.

RAHAT BİR ULAŞIM

Geçirdiği trafik kazası sonrası engelli kalan Kamile Sevim Ünver de Konyaaltı Belediyesi'nin engelsiz ulaşım aracını kullanıyor. Haftada bir gün fizik tedavi gördüğünü söyleyen Kamile Ünver, “Konyaaltı Belediyesi'nden engelli hizmeti aracı alıyorum. Çok memnunum. Haftada bir kez hastaneye geliyorum. Belediye görevlileri beni evimden alarak, hastaneye getiriyor ve tedavim bittikten sonra evime bırakıyor. Hiç olmazsa rahat gidip geliyorum. Bize böyle bir imkan sağladıkları için çok teşekkür ederim" dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, hayata geçirdikleri bütün projelerde engelli bireylere pozitif ayrımcılık sağladıklarını söyledi. Semih Esen, “Engelli bireylerimizin hastanelerde tedavilerini daha rahat sürdürebilmeleri için engelsiz ulaşım aracımızla hizmet veriyoruz. Sosyal Hizmet Merkezimize yapılan başvurular uzman personelimiz tarafından değerlendirilerek, randevu sistemiyle ulaşımları sağlanıyor. Bu tür insana dokunan projelere önem veriyoruz. Konyaaltı'nda engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için, bu tür projelerimiz devam edecek" diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar