Türk Telekom Kampanya (Engelli, Gazi ve Şehit yakınlarına özel)


İndirimli internet paketlerinden kimler faydalanabilir? 


Özürlülük oranı % 40 ve üzeri olan Engelliler, Gaziler, Şehit Eşleri ile Engelliler, Gaziler ve Şehitlerin birinci derece yakınları (anne, baba veya çocuklar) istenen belgeler ile birlikte başvurarak, Engelli, Şehit ve Gazi yakınları müşterilerine özel sunulan Türk Telekom Sizinle paketlerinden faydalanabilirler. 

Başvurular nereye yapılmalıdır? 


Engelli, Şehit ve Gazi yakınları ya da 1. Derece yakınları (anne, baba veya çocuğu) 444 0 375 Türk Telekom Müşteri Hizmetleri'ne başvuru yapabilirsiniz. 

Başvuru sırasında hangi belgeler istenmektedir? 

Engelli müşteriler için; 

· Engelli müşteriye ait T.C. Nüfus Cüzdanı 

· Engelli müşteriye ait Özürlü Kimlik Kartı veya Sağlık Kurulu Raporu 

· Eğer T.C. Nüfus Cüzdanı'nda Özürlü Oranı'nı gösteren bir ibare yer alıyorsa, Özürlü Kimlik Kartı veya Sağlık Kurulu Raporu'na gerek duyulmamaktadır. 

· Başvuran 1. derece yakını ise, yakınına ait T.C. Nüfus Cüzdanı 

Gazi ve Şehit yakınları müşteriler için; 

· Gazi ve Şehit yakınları müşteriye ait T.C. Nüfus Cüzdanı 

· Gazi ve Şehit yakınları müşteriye ait Emekli Sandığı serbest kartı 

· Başvuran 1. derece yakını ise, yakınına ait T.C. Nüfus Cüzdanı 


Başvuru sırasında hangi koşullar aranmaktadır? 


· İndirimli paketlerden özürlülük oranı % 40 ve üzeri olan Engelliler, Gaziler, Şehit eşleri ile Engelliler, Gaziler ve Şehitlerin birinci derece yakınları (anne, baba veya çocuklar) yararlanabilirler. 

· Abonelik başvurusunu Engelli, Gazi/Şehit eşi yapıyorsa abonelik, Engelli, Gazi/Şehit Eşi üzerinde olacaktır. Eğer Engelli, Gazi/Şehidin birinci dereceden yakını (anne, baba veya çocuğu) abonelik için başvurursa indirimden faydalanabilecek ve abonelik Engelli, Gazi/Şehit yakını üzerine gerçekleşecektir. 

· Bu paketlere başvuruda bulunulacak her T.C. Kimlik Numarası için bir paket satışına izin verilecektir. 


Engelli, Gazi/Şehit yakını durumunu gösteren başka bir belge/evrak kabul edilir mi? 


Başvuruda bulunan Engelli müşteriler için Nüfus Cüzdanı, Özürlü Kimlik Kartı ve Sağlık Kurulu Raporu dışında bir belge/evrak kabul edilmemektedir. 

Başvuruda bulunan Şehit/Gazi yakını müşteriler için Nüfus Cüzdanı, Emekli Sandığı serbest kartı dışında bir belge/evrak kabul edilmemektedir. 

Bu tarife paketinin herhangi bir şekilde usulüne uygun olarak kullanılmadığının tespiti halinde müşterinin tarife paketi, bulunduğu tarifenin indirimsiz hali ile değiştirilerek ilgili tarifede kalınan sürede sağladığı avantajların 3 katı bedel mevcut düzenlemeler gereği ayrıca faturasına yansıtılır. 


Hangi paketler indirim kapsamına dahildir? 


Türk Telekom sizinle paketleri hakkında bilgi almak için tıklayın.

Bağlantı ücreti alınıyor mu? 


Sadece yeni aboneliklerde ilk bağlantı ücreti ayda 16 TL taksitle 12 ay ya da 8 TL taksitle 24 ay boyunca alınmaktadır. 


Yalın İnternet hizmeti sunulabilir mi? 


Evet. Türk Telekom Sizinle paketleri için Türk Telekom Yalın İnternet hizmeti de verilebilmektedir. Türk Telekom Yalın İnternet hizmeti başvurularında, sabit telefon hattı ve internet aboneliği olmayan yeni abonelerden bir defaya mahsus 10 TL devre hazırlama ücreti alınır. Türk Telekom Yalın İnternet hizmeti başvurularında, sabit telefon hattı olan ve internet hizmeti bulunan mevcut abonelerden bir defaya mahsus 10 TL geçiş ücreti alınır. Ayrıca her ay Yalın İnternet hizmet erişim ücreti olarak; Yalın DSL / Yalın Hipernet hizmetinden yararlanan müşteriler için aylık 15 TL; Türk Telekom Yalın FİBERNET hizmetinden yararlanan müşteriler için aylık 18 TL alınır. 


Nakil hizmeti verilmekte midir? 


Türk Telekom Sizinle paketleri ile nakil hizmeti sunulabilmektedir. 


İnternet hizmeti devredilebilir mi? 


Türk Telekom Sizinle paketleri başka bir aboneye devredilemez. 


Hat dondurma hizmeti verilmekte midir? 


Kampanyalı aboneliklerde indirim döneminde hat dondurma hizmeti verilmektedir. Ancak, bu durumda hat dondurma işlemi yapmış abonelerin taahhüdünün sona erme tarihine, abonenin hattını dondurduğu süre kadar ekleme yapılır. Ekleme yapılan bu dönemde, abone indirimli ücretten değil, yürürlükteki tarifeden ücretlendirilecektir. 

Örneğin, kampanyası 01 Ocak 2014'de bitecek bir abonenin, indirim döneminde 60 gün hat dondurma işlemi yapmış olması halinde, taahhüt sona erme tarihi 01 Mart'a ertelenecektir. Hat dondurmada ay değil, gün hesabı yapılmaktadır. 

Kampanya taahhüt süresi devam eden müşteriler, başvurmaları durumunda indirimli paketlerden faydalanabilirler mi? 

Taahhüt süresi devam eden kampanyanın indirim döneminde bulunmayan müşteriler faydalanabilir. Mevcut paketin eşdeğeri (muadili) veya üstü olan indirimli internet paketlerine geçiş talebinde bulunulması durumunda kampanyaya ait taahhüt süresi korunmaktadır. Eğer kampanya kapsamında devam eden bağlantı, modem, cihaz...vb ücretleri varsa, ödemeleri geçiş sonrasında da devam etmektedir. 

Daha alt pakete geçiş yapılması durumunda taahhüt sonlandırılır, kampanya kapsamında sağlanan avantajların bedelleri faturaya yansımaktadır. Müşteriye herhangi bir ücret iadesinde bulunulmaz. Bu konuda detaylı bilgi, ilgili kampanyanın Sıkça Sorulan Sorular Bölümü'nde yer almaktadır. 


ADSL hattı iptal edilmek istenirse ne yapılmalıdır? 


Kampanya veya hizmet iptali için Türk Telekom Ofisleri ve Türk Telekom Mağazaları'ne başvurulabilir ya da 444 0 375 Türk Telekom Müşteri Hizmetleri aranabilir. 


Abonelik iptalinde faturaya hangi ücretler yansır?


Taahhüdü olmayan müşteriler için; 

· (varsa) Önceki dönemlere ait ödenmemiş fatura ücretleri 

· (varsa) Kotalı paketlerde kota aşım ücreti 

· (varsa) Abone olunan Türk Telekom Katma Değerli Servis (VAS) ücreti 

· (varsa) Ödenmemiş bağlantı ücreti taksitleri 

· (varsa) Taksitli ürünlerin kalan taksit ücretleri 

· Taksitli modem/cihaz kampanyasından yararlanan müşterilerimizden iptal tarihine kadar ödenen taksitler toplamı, toplam modem bedelinden düşülerek faturaya yansıtılır. 

Yalın internet hizmetinden yararlanan müşteriler için: 

· Önceki dönemlere ait ödenmemiş aylık erişim ücreti 

· (varsa) ödenmemiş devre hazırlama ücreti 

· (varsa) yalın internete geçiş nedeniyle yansıyabilecek geçiş ücreti faturaya yansıtılır. 

Adil kullanım uygulaması nedir? Detayları nelerdir? 


Adil kullanım uygulaması, şebeke kaynaklarının tüm kullanıcıların aynı kalitede hizmet alabilmesine imkan sağlamak için devreye alınan bir uygulamadır. Bu uygulama kapsamında adil kullanım uygulaması bulunan internet paketlerinde; paket bazında farklı adil kullanım noktaları uygulanmaktadır. Ay içinde adil kullanım noktasına ulaşıldığında müşterilerin bağlantı hızları düşürülerek, henüz o kotaya ulaşmamış diğer müşterilerin hızlı bağlantı hizmeti alması sağlanmaktadır. 

İnternet paketleri için uygulanan Adil kullanım noktası/sınırı nedir? 


Adil kullanım noktası sunulan internet paketlerine göre değişiklik göstermektedir. Paket bazında uygulanan adil kullanım noktaları'nı öğrenmek için tıklayın. 


Adil kullanım noktası aşıldığında ne olur? 


İnternet paketlerine göre değişen adil kullanım noktası'nın ay içinde aşılması durumunda ay sonuna kadar internet erişim (download) hızı ADSL ve VDSL paketleri için 3 Mbps olarak, fibernet paketleri için için 3 Mbps olarak uygulanmaktadır. Takip eden aya girildiğinde müşteri mevcut paketi ile sunulan erişim hızı ile kullanıma devam edebilecektir. Bulunulan ay içinde adil kullanım noktasının aşılmaması durumunda erişim hızında herhangi bir değişiklik olmayacaktır. 


Aboneliğin başladığı ilk ay için adil kullanım uygulaması geçerli olacak mı? 



Aboneliğin başladığı ilk aydan itibaren adil kullanım uygulamasına (her takvim ayı için geçerli olmak üzere) başlanacaktır. 


Adil kullanım uygulamasında kullanım miktarına upload (yükleme) kullanımları dahil midir? 



Adil kullanım uygulamasına upload (yükleme) kullanımları dahil değildir. Sadece download (indirme) kullanımları dahildir.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Ben görüştüm müşteri hizmetleriyle herhangi bir kolaylik saglanmiyor maalesef yani anlayacağınız 29 liralik 59 liralik normal paketleri şisirip engelliye yine aynı normal fiyattan uyguluyorlar hiçbir espirisi yok engelli indiriminin anlayacanız. En iyisi mi sağlığımızın kiymetini bilelim engelliye bu ülkede hiçbir kolaylık saglanmadigi gibi tam aksine engelli insanları bile yolmanin peşinde insanlar bu ülkede

    YanıtlaSil