Görme Engelli Bireyler İçin Yapay Zeka


Görme engelli bireyler için geliştirilen bu yazılım günlük yaşamda büyük kolaylık sağlıyor. Microsoft’un geliştirdiği bu uygulama şimdilik İOS cihazlar için geçerli. Microsoft’un geliştirdiği Seeing AI uygulaması, görme engellilerin bilişsel algısının artmasını sağlayarak, gündelik faaliyetlerindeki en önemli yardımcıları oluyor.



Uygulamanın Sağladığı Yararlar Neler?


Yapay zeka günlük yaşantıda görme engelli bireylere büyük kolaylık sağlıyor. Seeing AI uygulaması akıllı mobil cihazlar ve Pivothead SMART gözlükler için tasarlandı. Yani akıllı telefonunuza bu uygulamayı yükleyerek kullanabilir, hatta pivothead SMART gözlüğüne sahip olup daha işlevsel olarak ta kullanabilirsiniz.

Seeing AI uygulaması, şu anda iOS platformundan indiriliyor. Akıllı telefon veya gözlük aracılığıyla görüntüyü alan uygulama, karşısındaki kişiyi veya eşyayı analiz ederek kullanıcıya geri bildirim veriyor. Bireyin vücut analizini yapabiliyor, ruh halini algılayabiliyor. En önemli özelliklerinden biri ise para banknotlarını ayırabiliyor olması.

Seeing AI bilişsel algılamasının yanı sıra metinler, menüler, işaretler, barkodlar ve hatta yönleri okuyabiliyor.

Uygulama Ne Zaman Ülkemizde Kullanılabilecek?


Görme engellilerin gündelik hayatındaki en büyük yardımcısı olacak Seeing AI uygulaması altı ülkede (Birleşmiş Devletler, Hindistan, Kanada, Singapur, Hongkong ve Yeni Zelanda’da) mevcut. Uygulamanın Android için ne zaman piyasaya sürüleceği bilinmiyor.

Uygulamanın ülkemiz için ne zaman yayımlanacağı konusunda bir açıklama gelmedi. Ancak Microsoft’un Türkiye’de ofisinin olması ve bir çok uygulamasını Türkiye’ye uyarlaması ümit verici. Bu önemli uygulamanın en kısa zamanda ülkemizde de faaliyete geçmesini bekliyoruz. Uygulama ülkemizde yayımlandığında ergoterapim.com olarak en hızlı şekilde sizleri bilgilendireceğiz.

Pivothead SMART gözlük Nedir?


Yapı olarak şeffaf cam ve güneş gözlüğü olarak iki farklı şekilde karışımıza çıkıyor. Donanım tarafında ARM tabanlı işlemciye, 4GB RAM miktarına, LED gösterge sistemine, 16 GB (Micro SD desteği var) dahili depolama birimine ve akıllı telefonlar ile bağlantı için Bluetooth 4.0 ile NFC kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip. Ürünün gövdesinin orta kesiminde ise Sony üretimi 8 mega piksel çözünürlükte bir CMOS sensörlü kamera taşıyor. Pivothead SMART bu sayede Full HD çözünürlükte saniyede 30 kare video çekimi yapabiliyor.

Dahili bataryasıyla 1 saat aralıksız çekim yapabilen, micro USB üzerinden şarj edilebilen ve arkasına takılan Fuel, Air ve Live isimli 3 farklı modül ile tercih edilebilen akıllı gözlük, Fuel modülü sayesinde 1000 mAh gücünde ekstra bir bataryaya kavuşuyor. Live modülünde Wi-Fi üzerinde canlı olarak görüntü aktarımı yapabiliyor ve son olarak Air modülüyle ise geliştiricilerin birçok farklı uygulama hazırlayabilecekleri Android işletim sistemine destek vermeye başlıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar