İstanbul İçin Ücretsiz Engelli Kartı

İstanbul Kart Nedir?
Engelli raporu vermeye yetkili hastanelerden %40 veya üzerinde engelli raporu alarak engelli saylan kişiler birçok haktan faydalanmaktadır. Bu haklardan biride engelliler için ücretsiz seyahat hakkıdır. Her il için farklı ulaşım uygulamaları bulunmaktadır. İstanbul içinde engellilerin ücretsiz seyahat etmesini sağlayan kart İstanbul Kart adını almıştır. Bu kart ile ücretsiz ulaşım hakkı yönetmelik ve yasalarla garanti altına alınmıştır.

İstanbul Kart Başvurusu Nereye Yapılır?

Ücretsiz seyahat kartı için başvuru İstanbulKart başvuru noktalarından yapılabilmektedir. Başvuru şartları ve gerekli evrakları şunlardır.
  1. % 40 veya üzerinden dereceye sahip engelli raporunun aslı
  2. Engelli kimlik kartının aslı ( Eğer raporunuzun ve engelli kimlik kartının aslı yanınızda ise biri yeterli olmaktadır)
  3. 1 adet vesikalık fotoğraf (Fotoğrafın güncel olması önemlidir)
  4. Kart ücretinin yatırılması (ilk başvuru ücreti 10 TL, nakit ya da kredi kartı ile ödeme seçeneği bulunmaktadır)

Engelli İstanbul Kart Başvurusu Kaç Para?

Engelli İstanbul kart için ücretlendirme şu şekilde yapılmaktadır.
  1. İlk başvuru ücreti 10 TL
  2. Yenileme ücreti 10 TL 
  3. Kayıp Çalıntı ücreti 20 TL

Engelli ulaşım kartı çalınırsa ne yapmalısınız?

Kartınız kaybolur kaybolmaz Alo 153 hattını arayarak bilgi vermeniz büyük önem taşımaktadır. Eğer bilgi vermeyi atlarsanız ve kartınız bir yerde kullanırsa usulsüz kullanım yüzünden cezai yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. usulsüz kullanım bedeli olarak Mavi Kart aylık dolum tutarı alınır.

Kart hangi araçlarda kullanılabilir?

ücretsiz seyahat imkanı sağlayan kart bir çok taşıtta kullanılmaktadır. Bu araçlar dışında bir araç kullanmak isterseniz dolum noktalarından istediğiniz miktarda para yükleme yapabilirsiniz. İstanbul için ücretsiz ulaşım kartının hangi araçlarda kullanacağınızı bu linkten öğrenebilirsiniz

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. kartalegitim araştırma hastanesinden aldıgım yüzde 44 raporsürekli raporu hastane sisteme kaydetmedi

    YanıtlaSil