ÖTV İndirimli alınan aracın 5 yıl sonra satışı için gerekli şartlar

ÖTV İndirimli alınan aracın 5 yıl sonra satışı için gerekli şartlar 

Soru : 2011 Yılında % 93 bedensel engelli 22 yaşındaki özürlü kızımın adına ÖTV indirimden faydalanarak araç aldık. Araç satışı için gerekli süre olan 5 yılı doldurduk. Şimdi özürlü kızım adına aldığım bu arabayı satıp yerine ikinci bir ÖTV indirimli özürlü aracı almayı planlıyoruz. Bunun için engelli aracını normale çevirip satmamız gerektiğini söyleyenler oldu ancak araç satışı için net olarak hangi belgelerle nereye müracaat edeceğimiz konusunda net bilgi alamadık. Bunun için sizden yapmamız gereken işlemler hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum. Ek olarak aldığımız özürlü aracından herhangi bir ek özel donanım bulunmuyor. Bu arada son olarak geçenlerde ÖTV oranlarının arttığını duydum bu bilgi doğrumu? Emine Gül / Ankara 

Yanıt : Merhabalar Emine Hanım, Daha önce şu haberimizde 5 yılı dolmayan araçların satışını detaylı olarak vermiştik.

 ÖTV indirimli aracın satışı Sizin sorunuza dönecek olursak aldığınız ÖTV indirimli arabada “özel tertibat” olmadığından siz aracınızı rahatlıkla satabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken işlem ise notere gidip satış işlemini gerçekleştirmek. İşi bilmeyen bazı noterler emniyetteki şerhi kaldırmanızı isteyebilir bunlara hiç gerek yok. Siz noterden satışı yapınız aracı alan kişi ruhsatı ve plakayı çıkartabilir. 

Eğer aldığınız araçta özel tertibat olsaydı o zaman satış işlemi daha uzun olurdu. Zira özel tertibat bulunan engelli araçlarının 5 yıl sonra satışı için araçta bulunan özel tertibatın söktürülmesi gerekiyor. Tertibat sökümü, proje çizimi derken tertibatlı araçlarda tertibatsız araçlara göre satış biraz daha zor yani.

Yorum Gönder

0 Yorumlar