İstanbul Şehir Hatları Engelli Hizmetleri




Şehir Hatlarında Engellilere Özel İndirim :

Engellilik durumlarını belgeleyen İETT' den alacakları ücretsiz Seyahat Kartı ile ücretsiz seyahat etmektedirler.

Ağır durumda engelli vatandaşların kartlarında refakatçi ibaresi bulunan kişilerin yanlarındaki refakatçiler de ücretsiz olarak seyahat etmektedir. Biletli hatlarda eğer indirimli tarife var ise indirimli bilet ile seyahat edebilirler.

İstanbul Kart sahibi engelli vatandaşlarımız ise; temassız turnikeden geçerken ücretsiz geçiş yapmaktadırlar.
(İstanbul Kart üzerinde bakiye bulunmasına gerek yoktur.)

Engellilerin Rahatça kullanabileceği Vapurlar :

ŞH Deniz Otobüsü (üretim yılı 2015 olan 4 adet yeni nesil deniz otobüsü) engelli konuklarımız, refakatçi gereksinimi olmadan yolculuklarını gerçekleştirebilirler. Özel tasarlanan çift taraflı biniş/iniş rampaları, düz zemin özellikleri ve işaretleriyle birlikte geniş koridorlar ile fiziksel engelliler için tasarlanmış özel WC donanımları olan bu deniz otobüslerinde mevcuttur.


ŞH Durusu 
ŞH Küçüksu 
ŞH Göksu 
ŞH Gümüşsu 

Fiziksel Engellilere Uygun Vapurlar


Yeni nesil yolcu vapurlarında (2008-2009 üretim yılı Model 4 Vapurları) engelli konuklarımız, refakatçi gereksinimi olmadan yolculuklarını gerçekleştirebilirler. Özel tasarlanan biniş/iniş rampaları, düz zemin özellikleri, geniş koridorlar ile fiziksel engelliler için tasarlanmış özel WC donanımları bu vapurlarda mevcuttur.


ŞH Fatih 
ŞH Kadıköy 
ŞH Beykoz 
ŞH Beyoğlu 
ŞH Sarıyer 


Eski nesil Şehir Hatları vapurlarımızda iniş binişlerde yolcu güvenliğini arttırmak için entegre edilen hidrolik rampa sistem sayesinde fiziksel engelli yolcularımız refakatçi gereksinmesi olmadan bu vapurları kullanabilirler.


Prof. Dr. Aykut Barka 
Ahmet Hulusi Yıldırım 
Barış Manço 
Şehit İlker Karter 
Şehit Sami Akbulut 
Şehit Metin Sülüş 
Beşiktaş-1 
Caddebostan 
Kalamış 
Nurettin Alptoğan 

Yolcu Motorları


Yolcu motorlarında ( üretim yılı 2009 ) engelli konuklarımız refakatçi gereksinmesi olmadan bu vapurları kullanabilirler. Özel biniş/iniş rampası ve WC donanımı bu vapurlarda da mevcuttur.


Kasımpaşa 
Sütlüce 
Hasköy 

Refakatçi Eşiliğinde Kullanılabilen Vapurlar


Eski nesil Şehir Hatları vapurlarındaki donanım yetersizlikleri nedeniyle, fiziksel engelli yolcularımız, kendileri seyahatlerini ücretsiz gerçekleştirdikleri gibi yanlarındaki refakatçiler de ücretsiz olarak seferlerimizi kullanabilmektedir.


Emin Kul 
Fahri S. Korutürk 
İstanbul-9 
Şehit Mustafa Aydoğdu 
Moda 
İ. Hakkı Durusu

Yorum Gönder

0 Yorumlar