Bakan Selçuk'tan Engellilere Yönelik Düzenlemeler Açıklaması


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamuda memur statüsünde engelli çalışan sayısının 53 bin 964'e ulaştığını bildirerek, "Müjdesini vermek isterim, yakın zamanda inşallah 2 bin 504 engelli kardeşimizin de tercih sürecini tamamladıktan sonra kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamını sağlayacağız." dedi.


İnsanı merkeze alan politikalarla sosyal devlet olgusunu güçlendirdiklerini ifade eden Selçuk, ekonomi, siyaset ve sosyal politikalarda değer üreterek, insanı ve toplumu güçlendiren adımlar attıklarını söyledi.


Toplumun tüm kesimlerini kapsayan sosyal politika uygulamalarıyla her vatandaşa dokunan, sosyal iyileşmeyi sağlayan ciddi programları hayata geçirdiklerinin altını çizen Selçuk, engellilere yönelik yaptıkları çalışmaların örnek teşkil ettiğini belirtti.


Selçuk, "Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirerek engelli kardeşlerimizin kamuda istihdamına özel önem veriyoruz. 2002'de göreve geldiğimizde kamu kurum ve kuruluşlarında sadece 5 bin 777 engelli kardeşimiz çalışıyordu. Bugün ise kamuda memur statüsünde engelli çalışan sayımız yaklaşık 10 kat artarak 53 bin 964'e ulaşmış durumda. Ayrıca müjdesini vermek isterim. Yakın zamanda inşallah 2 bin 504 engelli kardeşimizin de tercih sürecini tamamladıktan sonra kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamını sağlayacağız." dedi.


Selçuk, engelli kamu görevlileri için mesleki uyum eğitimleri düzenlediklerini vurgulayarak, ayrıca engelliliklerinden kaynaklanan dezavantajlı durumların asgariye indirilmesi amacıyla fiziki çalışma koşullarını iyileştirdiklerini, kamu konutlarından yararlanmada pozitif ayrımcılık sağladıklarını anımsattı.

Bakan Selçuk, engelli çocuğu olan ailelerin çocukları için verilen aile yardımı ödeneğinin de yüzde 50 artırımlı olarak ödenmesini sağladıklarını belirtti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar