İstinaf Mahkemesinden Engellilik Durumu İle İlgili Kurumlar Arası Nakil Kararı




Eş durumu mazereti nedeniyle kurumlar arası geçişte engelli eş ve baba gerekçesiyle Kura Şartı Aranmayacağına İlişkin Ankara Bölge İdare Mahkemesinden önemli bir bozma karar geldi.


Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde görev yapan hemşire bir üyemizin eş durumu nedeniyle kurumlar arası nakil yolu ile Kahramanmaraş tayin talebi başvurusunun reddedilmesi üzerine sendikamız tarafından dava açılmıştı.

Davayı görüşen Sivas İdare Mahkemesinin kadro sayısı yetersizliği sebebi gösterilerek davayı reddetmesi ardından Sendikamız tarafından İstinaf Mahkemesine itiraz edilmişti.

İtirazı görüşerek karara bağlayan Ankara Bölge İdare Mahkemesi verdiği kararda tayin talebinde bulunan üyemizin eşinin börek rahatsızlığı nedeniyle yüzde 70 oranında özür sahibi olduğu, babasının da %53 oranında özür sahibi olduğunu gösteren rapor bulunduğu dikkat çekti.

Mahkeme bu durumda davacının mazeretinin diğer başvuru koşullarından farklı ve öncelikli olduğu kabul edilerek bu çerçevede yorumlanması ve davacının eşinin görev yaptığı yere atanması gerektiğine hükmetti.

Mahkeme istinaf mahkemesine yapılan başvurunun kabulüne ve idare mahkemesinin kararının kaldırılarak dava konusu işlemin iptaline hükmetti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar