Evde bakım parası yatan iller hangileri?



15 Eylül evde bakım maaşı yatan iller listesi tüm evde bakım parası ödemesi alan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2019 Eylül evde bakım parası yatan iller nasıl sorgulanır? sorusunun yanıtı güncel olarak araştırılıyor. Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere evde bakım maaşı ödemesi gerçekleştiriliyor.

15 EYLÜL EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ

Evde bakım maaşları her ayın ikinci haftasından itibaren yatmaya başlıyor. Evde bakım maaşları şu ana kadar Adıyaman, Çanakkale, Sakarya, Diyarbakır, Afyonkarahisar, Giresun, Karabük Kırıkkale, Hatay, Antalya, Tokat, Çanakkale ve Edirne'deki vatandaşlara yatırıldı. 

2019 EYLÜL EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER NASIL SORGULANIR?

Aylık alanlar ister sms isterseniz e Devlet sistemi üzerinden evde bakım maaşı sorgulaması yapabiliyor. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.