DÜNYA DOKTORLARI DERNEĞİ




Dünya Doktorları Derneği, doğal afet ve insani krizlerden etkilenen insanların ihtiyaçlarına yönelik çeşitli alanlarda çalışmalar gerçekleştirmek amacı ile 2015 yılında kurulmuş uluslararası bir sağlık örgütüdür. 



Ulusal ve uluslararası insani yardım kuruluşları ile koordineli projeler yürütmekte olan Dünya Doktorları Derneği, profesyonel ve gönüllü ekipleri ile krizlere müdahale etmekte, sağlık hizmetlerine erişimi arttırmak amacı ile çalışmalar gerçekleştirmekte, sağlık eğitimi, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri, sağlık kuruluşlarının güçlendirilmesi, koruyucu sağlık hizmetleri gibi alanlarda faaliyet göstermektedir. 



Dünya Doktorları Derneği özellikle Suriye krizi sonrasında Türkiye’ye gelen sığınmacılar başta olmak üzere, mülteci ve göçmelere yönelik çeşitli yardım çalışmaları yürütmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı koordinasyonun da yürütülen “Sıhhat Projesi“ ile koordineli olarak Avrupa Birliği desteği ile çeşitli sağlık merkezlerini desteklemektedir. 



2015-2016 yıllarında İstanbul, İzmir, Hatay illerinde 100.000’den fazla kişiye birinci basamak sağlık hizmetleri, psiko-sosyal destek hizmetleri gibi çeşitli alanlarda sağlık hizmetleri sunulmasını destekleyen Dünya Doktorları Derneği, halen İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Hatay’da psiko-sosyal destek merkezleri ve fizik tedavi ve rehabilitasyon kliniklerini desteklemektedir. 



Dünya Doktorları Derneği kurulduğu günden bu yana Türk Kızılayı iş birliği ile yerlerinden edilmiş Suriyeliler ve sığınmacılar için medikal ekipman ve ilaç desteği vermiş, AFAD ve ilgili valiliklerin koordinasyonunda sahada ihtiyaç analizleri yapmış, mobil üniteler ile destek sağlamıştır. 



Dünya Doktorları Derneği, sağlık alanında faaliyet gösteren ve uluslararası bir insani yardım ağı olan Doctors of the World ağının bir üyesidir. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar