TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI






Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), "devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak" amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde Onursal Başkan Suna Kıraç öncülüğünde, iş ve eğitim dünyamızın önde gelen isimlerinin eğitim için bir araya gelmesiyle kuruldu. 



TEGV' in amacı; 6-14 yaş arası çocuklarımızın Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim programları ile etkinlikler oluşturmak ve uygulamaktır. İlköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda çocuklarla Matematik, Fen, Okuma, Sanat ve Bilişim olmak üzere 5 ana dalda etkinlikler yürütülüyor.  



TEGV Türkiye’de, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sonra eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye genelinde, 32 ilde 10 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık 8 bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 3 milyona yakın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. 



TEGV’de bütün etkinlikler gönüllülerimizin desteği ile hayata geçiriliyor. Ülkemiz çocuklarının birbirlerinden ayırt edilmeksizin umutlarını gerçekleştirme hakkına sahip olduğuna inanan gönüllülerimiz emeklerini, zamanlarını, bilgi ve deneyimlerini sosyal sorumluluk bilinciyle çocuklarımıza aktararak, yarının aydınlık insanlarının yetişmesine destek oluyor. 



Gönüllülerimiz yalnızca çocuklarımızın eğitimlerine destek olmakla kalmıyor, aktif – sorumlu yurttaşlık örneği sergileyerek toplumsal duyarlılığın artmasına da katkıda bulunuyorlar. Bunun yanı sıra yaşadıkları topluma yarar sağlayacak projeler içinde yer alarak ve projelerini hayata geçirerek, sosyal sorumluluklarını yerine getirme fırsatı bulurken, kişisel gelişimlerine de katkı sağlıyorlar. 



TEGV olarak, gönüllülerimizle çalışmalarımızda kalıcı ve uzun süreli birliktelikler kurmayı önemsiyoruz. TEGV’de gönüllü olmak için öncelikle TEGV ana sayfasında bulunan Gönüllü Ol kısmındaki başvuru formunu doldurmak gerekiyor. Vakıf Tanıtımı Toplantısı ve Temel Gönüllü Eğitimi alan gönüllü adaylarımız, TEGV’de aktif olarak gönüllülüğe başlamış oluyorlar. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar